Mis Mouse Kuca House

Rodzena Amerikanka ... dusom Bosanka

16.07.2007.

Carnival Islama U Zapadu

 

Procitajte Poziv na Carnival za objasnjenje.

16.07.2007.

Poziv na Carnival

Vec dugo vremena se bavim svojim wordpress blog koji se zove Samaha: Let My Heart Be My Veil.  Taj blog se vecinom bavi Islama, aktivnosti protive zlocine koje se desavaju zenama u Muslimanskim zemljama gdje drzava upotrebljuju neku mastu koju oni zovu "shari'a" da bih kontrolisala mase.  Isto, taj blog se bavi mnogi razni politicki tema i neke svoje poezije i price.

Uglavnom, ovdje u Americi, posle 9/11 zivot je se promjenio malo za Muslimane.  Ma da su Amerkanci pretezno fer (fair) i hoce se potruditi da dodu do istine, doci do istine je postalo veoma tesko u ovim danima.  Ovim danima svi smo se naslonili na internet da prosirimo svoje znanje, svoje obrazovanje, svoje misli.  Ali internet je sirok, i koliko mozes doci blize do istine, jos gore se mozes naci dalje od istine.  Internet je posto .. kako da kazem? .. veliki cekic propogande.

Smisao pozadi Samaha: Let My Heart Be My Veil je bio da svjet moze da vidi licnost, da bi Islam imalo neko lice .. ne samo neka rjec koja bi se asocirala sa terorizam.  Bila je skromna ideja, simplisticna ali sa prvi post sam nesto postigla i preko taj prvi post sam i dobila svoje citaoce.

Dosta puta dobijem e-mails koje mi pisu da sam im promjenila misljenje za Muslimane.  Dosta puta dobijem e-mail koji me zahvaljuje za blog koji su nasli preko moj blogroll.  Nekako sa ovaj blog za kojim vise i nemem vremena da redovno postavljem posteve, nekako taj blog utice na svjet.

Ali .. koliko dugo drzim ovaj blog i koliko dugo sam bila redovna komentar na razlicitim blogovima i imala sam dnevnik na eteraz.org, nisam nikad se bas uklopila medu Amerckim Muslimanima.  Nekako se moji misli i komentari gledaju kao progresiv muslim i cesto puta se nadem u svadu sa tradicionalne Muslimanima.  Cesto puta se kaze medu svjet koji nisu Muslimani, i dosta puta medu teskim Muslimanima koje ja vise puta zovem fundementaliste da ja nisam reprezentacija za Muslimanske misli, cak da nisam ni reprezentetivna za Bosanske Muslimanske misli.  Tu se nalazi puno politike i puno straha koje se pretvaraju u propagandu.

Ja znam da medu Amercki Muslimanima i medu Bosanskim Muslimanima da smo pretezno sekularni, razni i da pretezno smo mirni i ne zelimo zlo na ovom sirom svjetu.  Ali objasniti to bez primjera nije jednostavno.  Ima nekoliko blogera koji jesu dobar primjer ali nas treba vise.

Zato vas pozivam da predlozite post za Carnival Islama u Zapadu.  Ovaj mjesec, Samaha: Let My Heart Be My Veil je host Carnivala.  Predlozila sam i prihvaceno je da i Mis Mouse Kuca House bude u isto vrjeme host Carnivala.  Posteve koje se predloze prije prvog Petka u August 2007 (i koje su izabrate - 3 postove za svaku temu).  Carnival ce se prijaviti na Samaha: Let My Heart Be My Veil i na Mis Mouse Kuca House 10 Augusta, 2007.

Za sad, mozete naci informaciju za Carnival - kako radi i teme na enleskom jeziku preko WaSalaam.  I mozete predloziti posteve ovdje.  Ako iko zeli da prevedem informaciju .. ostavi koment ovdje ili mi posaljite poruku.

Vase posteve mogu biti ili na engleskom jeziku ili neki drugi jezik - nekako se mogu postevi prevesti na razne jezike.

Mis Mouse Kuca House
<< 07/2007 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

MOJI LINKOVI

Moj Prvi Blog - Let My Heart Be My Veil

Technorati
Add to Technorati Favorites

Carnival Of Islam In The West/ Carnival Islama U Zapadu


RSS

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket" />


MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
21639

Powered by Blogger.ba